! downshift

Två rynkiga tanter och en moster

Publicerad 2013-06-13 10:53:00 i natur & trädgård, transport,

Jag älskar tanter! Kanske allra mest de där rynkiga med ordentliga russinansikten. De är ju fantastiskt söta! Och man vet att de haft ett mestadels lyckligt liv eftersom rynkorna oftast är ett resultat av många skratt och leenden.
Igår fick jag äran att hjälpa två just så härligt rynkiga damer.
 
Först blev det en cykeltur några kilometer bort för att hjälpa en tant att klippa den stoooooora gräsmattan utanför hennes lilla stuga. Jag cyklade dit, dels för att det är så härligt, dels för att det känns riktigt onödigt att släppa ut massa skit från avgasröret för bara några kilometers färd. Men när jag väl gick där och klippte gräset sen så skämdes jag lite för att jag kom på mig själv med att gå runt med motorgräsklippan.. Det känns ju egentligen rätt surt att gå där i flera timmar och sprida bensingaser och allt vad det kan vara.. Men jag får väl klappa mig själv på bröstet istället för att klappa ihop. Jag åkte ju åtminstone inte bil.. Men när jag blir stor ska jag köra med handjagare. Det finns två sätt att se det. Antingen kan man se det som ett superjättejobbigt sätt att klippa gräset. Eller så kan man se det som en helt gratis träningsform i naturen - fantastiskt!
 
Anyway. Efter klipperiet for jag vidare, men den här gång med bilen (jag har inte lärt mig att cykla 4 mil än...). Dags för nästa söta, rynkiga tant. Det var tandläkarbesök som stod på planeringen. Det känns värdefullt att få hjälpa till. Dessutom får man ju tantkompisar, hur mysigt som helst!
 
När alla uppdrag var utförda så var det dags för lite projekt här hemma, men det tar vi i nästa inlägg!
Dagen igår avslutades med att jag blev moster, bättre än så kan det inte bli!
 
 

När man ska klippa så mycket gräs är det minsann svårt attbara gå fram och tillbaka, fram och tillbaka hela tiden. Så jag gick i lite banor istället.. Jag tror inte det blir bättre, men roligare är det.
 
 
Jag blir alldeles lycklig av gamla fönster med spindelnät och spetsgardiner. Vackert!
 
 
Såhär fina blommor har min tantkompis i sin trädgård, så nu har hon de som välkommenbukett på trappen med.
 
 
Är det inte mysigt på landet? Fina fåren på vägen hem. Lyckades visst fånga morsan när hon bajsade..

Efter en hel dags arbete tyckte vi båda att vi fick unna oss lite vila i kvällssolen. Mysigt!
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

downshiftblogg@gmail.com

Jag tror att allt vi behöver finns i naturen. Därför vill jag leva fritt, ofarligt och i en ren värld, för både din, min, djurens och växternas skull. Jag är inte där än, men jag försöker ta ett steg varje dag. Ingen ska behöva bli sjuk eller dö för att jag ska kunna köpa billig mat. Kläderna på våra kroppar ska inte vara dränkta i gifter. Luften som vi andas borde vara ren. Och huden mår dåligt av att utsättas för kemikalier varje dag. Dessutom vill jag se tid som en gåva, istället för något jag aldrig har. Jag växlar ner, följ med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Föräldravrålet – Bli ditt barns röst för klimatet!
Skriv på Föräldravrålet!
Bloggare

Prenumerera och dela